淮安文锦城

项目地点:江苏淮安

项目规模:地块规划总用地面积:93206㎡, 地上总建筑面积:233015㎡

项目进程:竣工

项目时间:2018-01-19

The residential part of the residential area is mainly 23~32 stories.

The business section consists of 1-3 storeys and 4 - storey supermarket stores.

The overall layout of this case reflects the design idea of "one mind, one axis and two groups" :

One axis: north and south commercial, landscape main axis line.

This case as a whole in longitudinal commercial space, landscape axis as the skeleton, which XiaoOuHua is divided into two groups, through the axis, the business center, commercial plaza node, directly related to residential main entrance square, increased the public openness and accessibility of the business, the commercial axis is also one of whole village "street life".

Has the property of city branch, and different is that it not only has the material function of traffic, and traffic volume is moderate, streets, scale and pleasant, residents can choose to stay here, talking, rich business facilities make here has the atmosphere of the city.

The "second life street" emphasizes the suitability of urban branch roads, and the commercial and public facilities of residential areas on both sides attract residents to exchange activities on the platform.

The compound function of "second life street" makes it a lively street space.

Single-minded: business center.

Planning to business as the breakthrough point, in the land use planning a southwest of more than 30000 square, supermarkets and department stores to drive around and the whole area of commercial atmosphere, can provide a powerful radiation areas supporting services, which together with the administrative center into a new deputy city center.

Two groups: north and south commercial, landscape main axis dividing into two residential groups.

Within each group, the closed-end management embodies the planning concept of "open community and closed group".

The two group gardens bring brand-new landscape space to the community, which can bring more abundant visual sense and use possibility to the space through the creation of high and low level.

As a playground for children, old people's playground, rest stage, sports and gymnasium, etc., provide places for playing, enjoying, relaxing and exercising.

The central garden becomes a place for community gatherings and activities, as well as a space for morning exercise and recreation.

In this case, the overall building skyline reflects the low and low north-south changes, which are divided into three levels: 23, 28 and 32.